TEJTERMÉKEK

Kecske 

Tej   900 Ft/l

  • Gomolya                                      8000 Ft/kg
  • Orda                                              3000 Ft/kg
  • Krémsajt                                      4200 Ft/kg
  • Krémoghurt                                2500 Ft/kg
  • Caciotta                                        9500 Ft/kg
  • Túró                                               4000 Ft/kg

Tehén

Tej   500 Ft/l

  • Gomolya      5700 Ft/kg
  • Orda               2500 Ft/kg
  • Krémsajt       3500 Ft/kg
  • Túró                3000 Ft/kg
  • joghurt           2500 Ft/kg
  • epres-málnás krémjoghurt  280 g/750 Ft
  • parenyica - natúr  6000 Ft/kg;                                                                          -töltött (aszalt áfonyás-tökmagos vagy kolbászos)és csípős                       6500Ft/kg
  • Caciotta          7000 Ft/kg
  • Hegyi sajt (óvári jellegű, érlelt)     7000 Ft/kg
  • Gyógynövénykérges                7500 Ft/kg
  • Burrata           6500 Ft/kg
  • Túrókrém (mogyorós-kekszes)        680 Ft/db
  • Taleggio         7500 Ft/kg

Tej

Literes kiszerelésű, frissen fejt, teljes tejet kínálunk. Fogyasztás előtt hőkezelés ajánlott, ami 
  • 62-65°C-on tartás 30 percig vagy 
  • 72°C-on tartás 20 másodpercig

Joghurt

Élő joghurtkultúrás, ami bifido baktériumokat és prebiotikus rostokat tartalmaz. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus. Lactobacillus bulgaricus és Stretococcus thermophilus baktérium törzsekkel savanyítjuk a terméket 42-48 °C-on 3-8 órán keresztül. Ez idő alatt a tejben a pH folyamatosan csökken egészen pH=4,0-4,6-ig, tehát savanyodik és a baktériumok által termelt enzimek folyamatosan bontják a laktózt, ezen kívül a tejben lévő kalciumot, foszfort valamint fehérjéket oldható formába hozzák, így egy sokkal jobban emészthető tápanyag-szerkezet jön létre. A hozzáadott mikrobáknak köszönhetően a nemkívánatos baktériumok háttérbe szorulnak, nem tudnak elszaporodni a tejben. Mivel a joghurt élő, immunrendszert támogató baktériumokat tartalmaz, valamint a fermentáció közben keletkező enzimeket, vitaminokat és egészséges szerves savakat is - így probiotikumnak számít. Ez azt jelenti, hogy támogatja bélflóránk helyes működését, karbantartja az immunrendszert, jó közérzetet biztosít. (forrás) 

Termelői eperlekvárral és liofilizált málnával készítjük egy krémesebb változatát is.


Burrata

A parenyica sajttésztájából (anyagából) készül, csak nem szalagot nyújtunk belőle, hanem egy kör alakú lapot, amit ízesített krémsajttal töltünk, majd batyut formázunk belőle és egy sajtszalaggal megkötjük. Magyaros és zöldfűszeres ízekben készítjük, majd füstöltjük. 


Orda

A tejsavó könnyen felhasználható, olcsó, egészséges alapanyag, a belőle készített termék immunerősítő, rákellenes hatású, érelmeszesedés gátló, vérrög (trombus) gátló.
A savó oldott formában megőrzi a sajtkészítés során veszendőbe menő ásványanyagokat, B-vitaminokat.
Szénhidrát-tartalma alacsony, a tej szénhidrát tartalma a savó kezelése során 90-95%-ban teljesen elvész.
A savófehérje meghaladja a tojásfehérje biológiai értékét, miközben a tejfehérje csak megközelíti azt.

Mit készíthetünk belőle?


Nagyon értékes táplálékot, zsendicét vagy ordát. Mindkettő nagyon egészséges és finom.
Fehérjében, ásványi anyagban gazdag, a teljes tejhez képest kevés tejcukrot és tejzsírt tartalmazó készítmények,
melyek könnyen, salakmentesen emészthetők, táplálók, de, - fogyókúrázó sajtimádók, figyelem - nem hizlalnak!(forrás)

Túrókrém

Mogyorós-kekszes túrókrém, 190g, 680 Ft/db
Túró, joghurt, tejszínhab, egy kis kekszmorzsa, mogyorókrém és csokiöntet. Semmi extra :)

Óvári jellegű, hegyi sajtunk és gyógynövénykéregben érlelt sajtok

Legalább 3 hétig érlelt, keményebb, már reszelhető állagú sajt. Eredetileg röghézagos, nálunk tömör állományú. Érését sajtviaszban végzi, amit nagyrészben saját termesztésű vagy gyűjtésű gyógynövények, fűszernövények aprított keverékével is kombinálunk. A hatóanyagok képesek az érlelés során a viaszon át a sajtba jutni, de megőrzi a nedvességtartalmát és védi őt az idegen penészektől, sérülésektől. A hegyi sajt viasz nélkül is készül.

Taleggio

Általában téglalap alakú, puha, rózsaszínes, narancsos rúzsflórával és vékony fehérpenész kéreggel érik. Belül krémes, lágy, olvadó tészta, melynek íze és illata édeskés, gyümölcsös.

TERMÉKEINK AZ ASZTALODRA

Gyere el hozzánk 

havonta a 2. és 4. vasárnapon a gazdaságba, ahol termelői piacot tartunk a barátainkkal

vagy keress minket, rendelj házhoz és kóstold meg a házias ízeket!